Wie ben ik?

Stempel diagnoseSamenvattend: Ik ben een dertiger met AD(H)D en slaap’issues’.
Ik heb een SPH-diploma en heb later tijdens mijn werk (in de zorg) de propedeuse Psychologie gehaald. Naast mijn baan was het helaas te pittig om nog verder te studeren.

Ik vind het leuk om dingen uit te zoeken en te structureren. Met deze blog wil ik anderen laten meedelen in deze ‘eigenschap’ 😀

Iets meer over mijn ‘stickertje(s)’

Goed. Ik heb dus ADHD, ofwel ADD, ofwel ‘aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit, overwegend onoplettende type’. Daarnaast heb ik ook nog slaapproblemen, door de neuroloog gediagnosticeerd als insomnie en non-rem parasomnie. Half 2017 heb ik er nog een burn-out bovenop gekregen.
Meerdere stempels dus. Je kunt dat als vervelend zien, maar ik weet inmiddels dat het soms beter is om wel een stempel te hebben. Bijvoorbeeld omdat dit de deur opent naar medicatie. Medicatie die helpend is voor mij. Helaas wordt de best passende medicatie niet volledig vergoed in het basispakket van de zorgverzekering. Dit was de aanleiding van dit blog en dus gaan er meerdere artikelen over de zorgverzekering en vergoedingen. Later ben ik ook andere artikelen gaan schrijven, over mijn leven met ADHD en de zoektocht naar dingen die mij helpen ( of niet 😉 ).

Ik wens je veel leesplezier. Als je vragen of opmerkingen hebt dan hoor ik het graag!

 

Concentratie
Geplaatst met toestemming van Loesje

 

Advertentie