'The story of my life with ADHD'

Wie ben ik?

Wie ben ik?

Stempel diagnose

Allereerst: Welkom! Leuk dat je mijn blog hebt gevonden 😀

Ik ben Linda, een dertiger met AD(H)D en slaap’issues’. Ik vind het leuk om dingen uit te zoeken en te structureren. Met deze blog wil ik anderen laten meedelen in deze ‘eigenschap’ 😀

Ik heb een SPH-diploma en heb later naast mijn werk (in de zorg) psychologie gestudeerd. Helaas was dit net iets te pittig in combinatie met mijn baan, waardoor ik na het behalen van mijn propedeuse gestopt ben.

Iets meer over mijn ‘stickertje(s)’

Goed. Ik heb dus ADHD, ofwel ADD, ofwel ‘aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit, overwegend onoplettende type’. Daarnaast heb ik ook nog slaapproblemen, waar de neuroloog de stickertjes insomnie en parasomnie (slaapwandelen) op geplakt heeft. Half 2017 heb ik hier nog een burn-out bovenop gekregen, waarvan ik nog steeds aan het herstellen ben.

Meerdere stempels dus. Je kunt dat als vervelend zien, maar ik weet inmiddels dat het soms beter is om wel een stempel te hebben. Bijvoorbeeld omdat dit de deur opent naar medicatie. Medicatie die helpend is voor mij. Helaas wordt de best passende medicatie niet volledig vergoed in het basispakket van de zorgverzekering. Dit was de aanleiding van het openen van deze blog en dus gaan er meerdere artikelen over de zorgverzekering en vergoedingen. Later ben ik ook andere artikelen gaan schrijven: over mijn leven met ADHD, de zoektocht naar dingen die mij helpen ( of niet 😉 ) en reviews hiervan.

Ik wens je veel leesplezier. Als je vragen of opmerkingen hebt dan hoor ik het graag!

 

Concentratie
Geplaatst met toestemming van Loesje

 


Advertentie