Werkt een luchtbevochtiger om beter te slapen?

Werkt een luchtbevochtiger om beter te slapen?

Werkt een luchtbevochtiger om beter te slapen?

 

Laatst las ik het boek ‘The 4-Hour Body’ van Timothy Ferriss. Dit boek is vertaald in het Nederlands met als titel ‘Body, een lijfboek’. In dit boek worden een aantal tips gegeven over producten die zouden kunnen helpen om beter te slapen. Aangezien ik al langere tijd kamp met slaapproblemen (lees: bijna mijn hele leven) en alle reguliere methodes niet of niet voldoende werken, sta ik altijd open voor nieuwe methodes. Mogelijk zou dit het gebruiken van een luchtbevochtiger tijdens het slapen kunnen zijn.

In bijgaand advies over luchtbevochtigers staat het volgende beschreven:
“Een luchtbevochtiger kan je helpen bij klachten als: Geïrriteerde luchtwegen, droge huid en prikkelende ogen. / Concentratieproblemen, hoofdpijn en hooikoorts. / Vermoeidheid, verstopte neus en statische elektriciteit.”
Naast een mogelijk positief effect op je slaap heeft een luchtbevochtiger dus meer voordelen. Tijd dus om eens onderzoek te doen naar een luchtbevochtiger die bij mijn situatie past. Maar ja, hoe doe je dat als er zo veel opties zijn?

Ten eerste wil ik eigenlijk niet veel meer uitgeven dan €100,00. Dat is een makkelijk criterium. Voor andere criteria ben ik echter afhankelijk van adviezen van anderen. Gelukkig geeft de eerder genoemde website nog meer tips over luchtbevochtigers.

Er wordt bijvoorbeeld aangegeven dat je de beste luchtkwaliteit krijgt met een luchtbevochtiger met ingebouwde ionisator of een luchtwasser. Ik klik daarom op deze site door naar de lijst met luchtbevochtigers met ionisator. Daarna klik ik op de eigenschap ‘extra stil’ omdat ik het apparaat op de slaapkamer wil gebruiken. Helaas zijn de zoekresultaten vervolgens allemaal duurder dan €100,00. Bovendien word ik meteen geremd door mijn vriend, die na een zoekactie op internet uitvindt dat een ionisator ozon uitscheidt (in kleine hoeveelheden) en dit mogelijk schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Geen luchtbevochtiger met ingebouwde ionisator dus…
Ook de luchtbevochtigers met luchtwasser vallen af, deze zijn ook allemaal duurder dan €100,00.

Tja….. Toen viel mijn zoektocht even stil.

Heeft iemand goede tips of ervaringen voor mij?

Update:

Inmiddels heb ik een luchtbevochtiger aangeschaft, mijn ervaringen kun je lezen in het betreffende blogartikel hierover.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + drie =