'The story of my life with ADHD'

Hoezo rainbows and unicorns??

Hoezo rainbows and unicorns??

 

Zo’n blogtitel heeft misschien wat uitleg nodig…

  • Simpel, ik vind eenhoorns leuk 😃
  • En van regenbogen word ik blij omdat ze betekenen dat er ergens ook de zon schijnt terwijl het regent 😉
  • Omdat ik regelmatig een sarcastische ondertoon gebruik en de uitspraak ‘rainbows and unicorns’ vaak op meerdere manieren uit te leggen is….:
    • Een zoektocht naar de betekenis van de uitspraak ‘rainbows and unicorns’ brengt me op de website Urban Dictionary. Conclusie van hun beide definities, gepost door bezoekers van deze website, is dat het een sarcastische uitdrukking is. Grappiger wordt het wanneer ik op dezelfde website zoek met de term ‘unicorns and rainbows’. De definitie betreft dan ineens een gevoel van eeuwig geluk.
    • Vaak worden vlinders ook nog toegevoegd aan de uitdrukking: ‘rainbows, butterflies and unicorns’, ofwel RBUs. Een gebruiker van Urban Dictionary legt uit dat dit zowel sarcastisch als serieus gebruikt kan worden. Bij sarcastisch gebruik zet men een blij gezicht op in onrealistische situatie of verwachting, terwijl men deze uitspraak doet. Bij serieus gebruik wordt de uitspraak gebruikt om een extreem gelukkige toestand te beschrijven.

Ik kies ervoor om beide definities te gebruiken, afhankelijk van de situatie 😉
Dus ofwel ik zeg het omdat ik enorm happy ben, ofwel omdat ik me ergens volledig aan irriteer….. Dat is dan weer ‘part of my problem’: niet iedereen heeft altijd door wanneer ik sarcastisch ben en wanneer serieus. Succes!