Keuzestress bij zoeken naar zorgverzekering?!

Keuzestress bij zoeken naar zorgverzekering?!

Keuzestress bij zoeken naar zorgverzekering?!

 

Aanvullend verzekeren Loesje
Geplaatst met toestemming van Loesje

Zoals je ook kunt lezen op de pagina ‘Wie ben ik?‘ heb ik ADD. Hiervoor gebruik ik medicatie, wat me (deels) helpt. Helaas wordt de best passende medicatie niet volledig vergoed in het basispakket van de zorgverzekering.
Het basispakket vergoedt alleen het goedkoopste medicijn; methylfenidaat (ofwel Ritalin). Deze kortwerkende medicatie zou ik om de twee uur moeten nemen, wat onhaalbaar is. De langwerkende variant, methylfenidaat retard (ofwel Concerta), hoef ik maar tweemaal per dag in te nemen. Deze wordt echter slechts vergoed tot de kosten van de prijs van kortwerkend methylfenidaat.

De website van de Rijksoverheid geeft er een speciale uitleg over:
“Voor de medicijnen Concerta en Strattera (veel gebruikt bij de behandeling van ADHD) betaalt u een eigen bijdrage. De reden hiervoor is dat deze 2 medicijnen in het GVS (Geneesmiddel Vergoeding Systeem) in dezelfde medicijngroep zitten als het goedkopere middel methylfenidaat (Ritalin). Er zijn geen belangrijke verschillen tussen Concerta, Strattera en Ritalin. Omdat Ritalin goedkoper is, krijgt u dit geneesmiddel wel helemaal vergoed.”

Gelukkig zijn er verzekeringen die de GVS-eigen bijdrage wel vergoeden, vaak tot een bepaalde grens.

Vorig jaar heb ik al deze verzekeringen langs elkaar gezet om te bepalen bij welke verzekering ik in 2016 het beste uit zou zijn en die mij niet op basis van medische selectie uitsluiten uit hun aanvullende verzekeringen. Hierbij kwam ik uit op Zilveren Kruis met een aanvullend 4* pakket. Zij vergoeden de GVS-eigen bijdrage tot een maximum van €750,00. Tot nu toe zijn alle rekeningen van de apotheek ook netjes door hen betaald. Ik ben dus tevreden.

Maar, verzekeringen hebben de neiging om voorwaarden te veranderen, dus voor 2017 ga ik voor mezelf de vergelijking opnieuw maken en deze keer neem ik jullie graag mee in mijn zoektocht, die volgt in het volgende bericht.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − een =