Review: lichttherapielamp Philips HF3430/01 EnergyUp

Review: lichttherapielamp Philips HF3430/01 EnergyUp

Review: lichttherapielamp Philips HF3430/01 EnergyUp

 

review lichttherapie2

Zoals je kunt lezen in het artikel over de vergelijking van een aantal lichttherapie-lampen, wilde ik graag een lichttherapie-lamp aanschaffen en ben ik op zoek gegaan naar een passende lamp.

De goLite is niet meer te koop, dus ik zou deze tweedehands aan hebben moeten schaffen. Dit vond ik niet zo’n prettig idee omdat je dan niet weet hoeveel hij gebruikt is en dus hoe lang hij nog mee zou gaan. Ik heb daarom moeten zoeken naar een andere lamp en heb uiteindelijk gekozen voor de Philips HF3430/01 EnergyUp. De belangrijkste reden om voor deze lamp te kiezen was het feit dat ik deze snoerloos kon gebruiken. Ook de timer voor het aangeven van de behandeltijd leek me een voordeel.

Hieronder geef ik mijn ervaringen met de EnergyUp, in vergelijking met de eerder geteste Philips goLITE Blu HF3320.

Pluspunten

De EnergyUp is vooral praktischer vanwege het snoerloze gebruik. Ik laad hem op en ik kan hem ongeveer 2 à 3 behandelingen van 30 minuten gebruiken zonder snoer. Indien nodig kan ik de lamp gebruiken terwijl deze oplaadt.

Voordeel van de EnergyUp is dat deze 5 verschillende niveaus van lichtintensiteit heeft en dat hij onthoudt welke je voor het laatst gebruikt hebt. Ik hoef dus niet steeds opnieuw de juiste intensiteit in te stellen, wat ik bij de goLite wel moest.

Minpunten

Wat ik echter minder praktisch vindt aan de EnergyUp is de timer. De goLite is in te stellen op 15, 30, 45 of 60 minuten en schakelt daarna vanzelf uit. De EnergyUp geeft met kleine lampjes aan hoe lang deze al aanstaat, maar loopt op in tijd. Hij geeft dus 1 lampje in de eerste 10 minuten, 2 lampjes in de tweede 10 minuten, 3 lampjes in de derde 10 minuten, enz. Ik vind dit eigenlijk wel een nadeel omdat ik zo soms ongemerkt ineens te lang in het licht zit.

Philips levert een app bij de EnergyUp. Hierin kun je ook de behandeltijd instellen, hij geeft echter geen signaal wanneer de gewenste tijd voorbij is. Je kunt ook onder andere je stemming en alertheid bijhouden, maar ook hiervan geeft hij geen herinneringen. Ik heb de meerwaarde van de app dus nog niet gevonden…

Ervaringen met lichttherapie

Ik ben blij met mijn keuze voor de EnergyUp en gebruik gewoon de timer van mijn telefoon om te zorgen dat ik niet te lang in het licht zit. Beide lampen geven qua energie-level hetzelfde resultaat  bij mij. Ik merk dat ik in de ochtend net wat sneller opstart. Langere termijn conclusies kan ik nog niet geven aangezien ik de lamp nog maar een klein maandje gebruik.


Advertentie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + vijf =